Kakegåten hvor voksne og barn får ulikt svar

presizely

Christian Hval Karlsen

16.08.2017 kl. 06:30

Denne ligningen ser kanskje ut som ren barnemat. Men den inneholder en uvanlig ingrediens som gjør at løsningen ligger litt i det blå ... Ingrediensen vi tenker på er den blå figuren og dens betydning for regnestykket. Denne figuren er veldig kjent for de fleste barn og unge, men er nok mer ukjent for oss voksne.

Klarer du å finne svaret på regnestykket? Og hvem har egentlig riktig sluttsum - er det de voksne eller er det barna? Tygg litt på den du.

Se svaret under annonsen

?
Cookie_monster
Cookie_monster
 

I denne nøtta vil barn og voksne som kjenner til kakemonstret trolig påstå at svaret er 0 ettersom kakemonstret spiser opp alle kakene. Dette faktum vil muligens overgå alle andre logiske forutsetninger.

De mer matematiske vil derimot kunne hevde at svaret er 4 (2 + 2 + 0 = 4) og at kakemonsteret må vike plass for de matematiske regler.

Det finnes antagelig andre svar der ute som vi foreløpig ikke kjenner til.

Finner du et annet svar enn 0 eller 4? - Og har du i tilfelle en forklaring på hvorfor det er slik?

Hjernetrim & nøtter

Quiz

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev