Mat­te­nøt­ten ser enkel ut, men får Facebook til å koke

presizely

Elisabeth Bergskaug /ABC Nyheter

20.06.2017 kl. 11:40

Grei skuring, eller?  I denne nøtta må man forsøke å finne de ulike frukters tallverdi og forhåpentlig komme frem til riktig sluttsum. Det kan virke som en enkelt oppgave ved første øyekast - men det er allikevel stor uenighet om hva fasiten skal være. Klarer du å finne svaret på denne fruktnøtta som så mange har vært uenige om svaret på?

Se svaret under annonsen

?

Det er bildet som forvirrer. Der det tidligere var to kokosnøtter, er det i siste del av likningen bare avbildet en. Har den da halv verdi at to kokosnøtter? Det er også en bananklase med kun tre bananer, der det tidligere var fire. Er den også verdt mindre?

Isåfall kan svaret også bli både 14 eller 15, avhengig av hvordan du konkluderer.

– Du kan tolke dette på flere måter, en måte er ikke mer riktig enn en annen. Du kan til og med si at de to kokosnøtt-delene i tredje ligning representerer forskjellige størrelser, og derfor blir tre fjerdedeler eller syv åttendeler når de regnes sammen. I den forstand finnes det en uendelig mengde muligheter, sier Kevin Bowman, kursleder for matematikk ved University og Central Lancashire, til Daily Mail.

Den irske avisen Independent slår derimot fast at løsningen må være 14.

Hjernetrim & nøtter

Quiz

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev