Hvilke koor­di­na­ter har bok­stav­klos­sen som ligger på feil plass?

presizely

Sverre Bjørstad Graff

24.04.2017 kl. 06:30

En av disse bokstavklossene ligger på feil plass. Ser du hvilken?

Du kan få et tips med deg på veien: Alle tall kan stå sammen med hvilke som helst tall, alle bokstaver med alle bokstaver og alle farger med alle farger, men hvilke regler gjelder ved kombinasjon av tall, bokstaver og farger?

Se svaret under annonsen

?

Løsning: A7. Det er tre typer klosser: tall, bokstaver og farger, og farger kan stŒ sammen med andre farger, bokstaver med andre bokstaver og tall med andre tall, men de forskjellige gruppene kan bare kombineres på en spesiell måte: bokstaven A kan bare stå inntil tallet 1 eller fargen rød. B kan bare stå sammen med 2 eller gul, C bare med 3 og blå og D bare med 4 og grønn. Så B kan ikke stå inntil en blå kloss, derfor må bokstaven på plass A7 være C.

Hjernetrim & nøtter

Quiz

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev