Lego­klos­sene - Hvor mange måter kan de kobles sammen på?

presizely

Christian Hval Karlsen

12.02.2017 kl. 06:31

En gutt på fem spør sin far om hjelp med å feste to legoklosser sammen. Faren som er en dreven legobygger og som vant førsteplass i "Bygg din egen sparegris" arrangert av lokalbanken på 80-tallet, ser noe oppgitt på de to klossene fremfor seg. "Det kan jeg godt gjøre", svarer faren. "Men først må du gjette hvor mange ulike måter de to klossene kan kobles sammen på".

Spørsmålet er: Klarer du å løse oppgaven gutten fikk av sin far?

Litt veiledning skal du få på veien:

Lego har blitt en stor hit basert på dens enkelhet i kombinasjon de utallige mulighetene som finnes. Et premiss for å få løst denne oppgaven er at klossene regnes som festet sammen - selv med et festepunkt fra hver kloss koblet sammen (i tillegg til de mer åpenbare måtene å koble de sammen på).

Se svaret under annonsen

?

Mange tipper nok 9 ulike kombinasjoner, men det riktige svaret er at der finnes 18 ulike måter å feste disse to klossene sammen på. 

De drevne lego-byggerne skjønte trolig at begge klossene kunne festes på toppen av hverandre (kloss A festes på toppen av kloss B og motsatt) - noe som gir dobbelt så mange kombinasjonsmuligheter.

Hjernetrim & nøtter

Quiz

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev